درباره ما

این صفحه به روز رسانی می شود.

ما در اینجا قرار داریم.

چه کارهایی قرار است انجام دهیم؟

  • برگزاری دوره های تخصصی مدل سازی عامل بنیان (آیتم جهانی)
  • تدوین یک کتاب آموزشی کاربردی
  • (تلاش برای) طراحی مدل های عامل بنیان در سیاست های کلان!

1403

پس از انتشار کتاب های مدلسازی عامل بنیان در اقتصاد، آموزش انی لاجیک در 3 روز، کتاب آموزش نت لوگو در 3 روز، اقدام به تهیه کتاب شبیه سازی زنجیره تامین با انی لاجستیکس کردیم. این کتاب در راستای تکمیل آموزش زنجیره تامین در انی لاجیک تهیه شد.

همچنین حدود 100 مدل شببیه سازی پویایی شناسی سیستم ها با نرم افزار ونسیم که تخصصی سیستم دینامیک است، در سایت قرار گرفت.

انتشارات 1402-1400

برخی کتاب ها را منتشر کردیم. هرچند هزینه چاپ خیلی بالاست، ولی برای گسترش این مدلسازی و شبیه سازی، اقدام به انتشار آنها کردیم. با همکاری انتشارات جهاد دانشگاهی، کتاب مدل سازی عامل بنیان در اقتصاد به چاپ رسید. کتابی که برای آموزش در دانشگاه ها بسیار عالی و مفید است.

کتاب انی لاجیک در 3 روز تهیه شد تا افراد بیشتری بتوانند از نرم افزار استفاده کنند. این کتاب به صورت جامعه، مختصر، مفید، تصویری و عملی به آموزش نرم افزار انی لاجیک پرداخته است.

در ادامه، برای بررسی دقیق تر و علمی تر کتاب، نسبت به تهیه فیلم آموزشی افدام شد. این فیلم ها کمک می کنند تا با خطاهای احتمالی آشنا شده و نحوه رفع آنها را یاد بگیریم.

سه سال بعد

مدلهای جدیدی از رشته های مختلف را بررسی کردیم. آنها را بازطراحی کردیم تا یاد بگیریم و یاد دهیم. سعی کردیم روش مدلسازی عامل بنیان را در عمل به کار بگیریم. پروژه هایی را تعریف کردیم و به سازمان هایی ارائه کردیم. ولی چون تفکری برای آن نداشتند، با شکست مواجه شدیم. ولی همچنان کارهای دانشگاهی را ادامه دادیم.

دوسال بعد

مدلسازی عامل بنیان را استفاده کرده بودیم و مقالات متنوعی هم به چاپ رساندیم. این یک شروع برای ما بود. ساز و کارهایی ایجاد کردیم و سعی کردیم چندین دانشجور دکتری و ارشد را نیز به این مسیر هدایت کنیم (که فرار کردند!).

مدل های بسیار دیگری نیز دیدیم و بررسی کردیم. نرم افزارهای متنوعی را تست کردیم و یاد گرفتیم. نرم افزارهایی مانند NetLogo،  Anylogic و موارد دیگر. این دو نرم افزار تقریبا مشهور هستند و بیشتر افراد و مدلسازها با این دو نرم افزار کار می کنند. ولی به صورت خیلی تخصصی و کامپیوتری، زبان برنامه نویسی جاوا و پایتون نیز کاربرد خوبی دارند.

یکسال بعد – 1394

مدلسازی رفتار مصرف کننده را با روش سیستم دینامیکی به خوبی پیش میرفت مدل تقریبا آماده شده بود. اما مواردی را کم داشت. نمیتوانیستیم افراد را تک به تک مدلسازی کنیم تا نتیجه کلی را به دست آوریم. سیستم دینامیک، خیلی کل نگر بود.

برای بررسی رفتار مصرف کننده و افراد، به ابزار دیگری نیز نیاز بود. پس از بررسی های فراوان، تصمیم بر آن شد تا از روش مدلسازی عامل بنیان (ABM) برای مدلسازی افراد و بازار استفاده کنیم. روشی که تا آن زمان، مقاله و راهکار استانداردی وجود نداشت!

آشنایی با مدلسازی – 1393

در این سال با مدلسازی سیستم های پویا یا به عبارتی پویایی شناسی سیستم ها (system dynamics) آشنا شدم. پویایی های کسب و کار و علاقه ام به آن سبب شد تا در این روش متمرکز تر شوم. مدل های زیادی را ببینم و تجربه کنم.

در کنار سیستم دینامیک، روش های مدلسازی زیادی نیز هستند که در این سالها آموختم. روش هایی از جمله مدلسازی ریاضی به کمک روش تحقیق در عملیات (OR)، روش های اقتصادی و اقتصادسنجی نظیر ARIMA، مدلسازی عامل بنیان (agent-based modeling) و برخی موارد دیگر.

شروع کار

با کمک کتاب سیستم دینامیک استرمن، سعی کردم جندین مدل را بازطراحی کنم و با دنیای واقعی مطابقت دهم. پویایی های کسب و کار ارائه شده در آن کتاب، بسیار مفید هستند و دید وسیعی را به دنبال دارند. این برای علاقه مندان به دیدگاه سیستمی به صورت کل نگر، عالی است.

در این راستا، عنوان پایان نامه ای را انتخاب کرده و با روش پویایی شناسی سیستم ها شروع به تدوین آن کردم.

توانایی های کسب شده

با مدل سازی و شبیه سازی ترافیک شهری آشنا شده و خیابان های اطراف محل سکونت مان را شبیه سازی کردیم. مطابق انچه که مشاهده می کردیم. نتیجه شگفت انگیز بود. همه چیز در شبیه سازی، مانند دنیای واقعی بود. حتی چراغ قرمز و ترافیکی که ایجاد می کند!!

در صنعت و با دید ورود افراد جدید به صنعتی خاص را بررسی کردیم. وقتی صنعتی اشباع شود، چرا باید وارد آن صنعت شد؟ چگونه بفهمیم و چگونه پیشنهاد دهیم که این صنعت اشباع شده یا نیاز به سرمایه گذاری جدید دارد؟ این یک مدل بود که از مفاهیم برنامه ریزی استراتژیک کمک می گرفت. مدل ایجاد شده و نتایج در مقاله ای چاپ شد.

تفاوت ما با دیگر ارائه دهندگان

تفاوت ما با دیگران در این است که دیگران، ما را به همدیگر معرفی می کنند. ما خودمان را تبلیغ نمی کینم جز با کیفیت کار.

چندین طرح دکتری و ارشد به دنبال کار روی این روش هستند و ما تنها کمک شان می کنیم تا مدل شان را بسازند. در کنار آن، در تلاش بودیم و هستیم که افراد بیشتری با مدل آشنا شوند و آن را به کار بگیرند.

به افراد کمک می کنیم تا دیدگاه مناسبی داشته باشند و آنچه در فکر و ذهنشان می گذرد را مدل کنند. در این سال، کتابی که در چندین مدت قبل آماده انتشار بود را بازبینی کردم تا نهایتا منتشر کنم. تصمیم بر این است که ابتدا کتاب مناسبی را ترجمه و منتشر کنیم و سپس در صورت تمایل جامعه، کتابهای دیگری را تدوین و تالیف کنیم.

کتاب «مدلسازی عامل بنیان در اقتصاد» یک کتاب جامع و خوب برای آموزش مدلسازی عامل بنیان برای رشته های علوم انسانی، مدیریت، اقتصاد و مهندسی صنایع است.

همچنین توانستیم یک مدل بسیار خوب از بازار مسکن را شبیه سازی کنیم. این مدل از یک نقشه واقعی GIS با تمام جزئیات مورد نیاز بود. هر عامل چندین متغیر داشت و چندین سناریو بایستی اجرا می شد. هدف آن شبیه سازی فروش سهام بازار مسکن و ساخت و ساز بود تا رانت شهری کاهش یابد.

افرادی که در این مسیر می شناسیم و در ارتباطیم (بدون عنوان علمی و بدون ترتیب خاص)

ناصر دانایی – مهندسی صنایع سیستم

علیرضا بافنده زنده – مدیریت سیستم

مرتضی محمودزاده – مدیریت

داود بهبودی – اقتصاد

پرویز محمدزاده – اقتصاد

محمود اولاد – اقتصاد

اساتیدی از دانشگاه های: تهران، علم و صنعت، پزشکی ایران، مشهد، شیراز، همدان و … اضافه خواهند شد.

(این لیست به روز می شود. اگر فردی را میشناسید، لطفا اطلاع دهید تا اضافه کنیم)

پیمایش به بالا